Örömmel tudatjuk, hogy iskolánk 2016. december 10-én elnyerte az ÖKOISKOLA címet.munkatervünk.
letölthető itt


A 2019. évi Fenntarthatósági Témahét március 18-22. között került megrendezésre iskolánkban.

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét április 23-27. között került megrendezésre iskolánkban.Projekthét

Iskolánk regisztrált a 2019. évi, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával zajló fenntarthatósági témahétre. A programok márc. 18-tól 22-ig valósultak meg.
Intézményünk minden egysége, minden tanulója részt vett a programokon. Az óvodásoknak, fejlesztő iskolásoknak és autista csoportoknak Fütty Zoltánné gyógypedagógus szervezett a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő programokat.
Az iskolai és szakiskolai programok Bordásné Németh Réka, Bereczky Judit és Csányi Andrea gyógypedagógusok szervezték és készítették elő. Nagy László igazgató helyettes segítette a szervezési munkákat.
A betanító kollégák - Erdélyiné Kocsis Rita, Fejős Anita (főiskolai hallgató), Förhécz Noémi, Hideg Klaudia, Kalas Viktória, Sárvási Henriett, Szemethy Csilla, Ihász Kálmán - vállalták az állomások vezetését, a feladatok elkészítését. A programok rendkívül jól sikerültek, a gyerekek nagyon élvezték a projekthetet, sokat tanultak, tapasztalatokat szereztek.

Fenntarthatósági hét -óvoda- Fütty Zoltánné
A projekthét keretében a vízzel foglalkoztunk. Vízzel kapcsolatos mondókákat, gyermekdalokat énekeltünk és vizes népdalokat és népi gyermekjátékokat játszottunk. A foglalkozásokon részt vettek az óvodások, fejlesztő iskolások és az autista gyermekek is.Pénz-nap 2019.február 25.

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Intézményünk az idén első alkalommal egy napra kóstolt bele a kezdeményezésbe. A tanórai programok számos játékos, interaktív és más jellegű kísérőprogrammal, tevékenységgel egészültek ki. Sok saját, kreatív is megvalósult. A visszajelzések alapján minden osztály, csoport egyéni sajátosságaihoz mérten tudott választani a felkínált lehetőségekből.Óvodai farsang

Az idei óvodai farsangon az egész óvoda katonának állt, és újra hasznosította az újságpapírt. Ebből hajtogattuk közösen a csákókat, amit a gyermekek saját ízlésüknek megfelelően díszítettek fel ragasztással. Az elkészült katonasapkákban meneteltünk, táncoltunk, játszottunk és végül jóízűen elfogyasztottuk a sok-sok finomságot.
Fütty Zoltánné óvónőÁdventi faház az Árkádban

A KAEG erdei iskola kihelyezett foglalkozásán jártunk december 4-én két csoportban. A karácsonyi fényekbe öltöztetett Árkád bevásárló központ szélén megbújó faházikóban méhviasz lapokból és rafiából készítettünk karácsonyi díszt, összesen 25 tanulóval. Egyszerű lépésekben a gyerekek megélhették az alkotás örömét ebben a játszóházban.
Szervező: Bereczky Judit gyógypedagógusÍgy játszanak ők!
Nézőművészeti Kft vendégelőadása

2018 decemberében iskolánkban járt a Nézőművészeti Kft egy érdekes előadással, melynek címe: A kézmosás fontosságáról. Azt gondolnánk, milyen unalmas téma ez, de aki látta a darabot, az sírva-nevetve emlékezik vissza a fura színházi témára, feldolgozásra. Gyulay Eszter dramaturgja, Scherer Péter rendezése, Molnár Gusztáv és Katona László színészek szuggesztív előadása gondoskodott a felejthetetlen élményről. Fiatalos stílusban, modern zenékkel és rengeteg humorral hangsúlyozta az előadás a kézmosás fontos szerepét és mutatta be történelmi útját évszázadokkal visszamenve az időben, Semmelweisen át, napjainkig.
Köszönet érte iskolánk alapítványának.Öko-nap

Október 16-án került sor az első félévi ÖKO-nap megrendezésére, melynek témája a sárgarépa volt. Intézményünk összes tanulója részt vett ezen az eseményen. Különböző állomásokon ismerkedtek meg az egészséges étkezésről, zenét, mesét hallgattak, kézimunka foglalkozáson répát varrtak ki, ragasztottak, színeztek, rejtvényt fejtettek, ki-ki képessége szerint. A jó időt kihasználva az udvaron akadályok legyőzésével bizonyították ügyességüket, eldugott répákat kerestek. Köszönjük a szülői munkaközösségnek a répaadományokat, mellyel emlékezetes napot szerezhettünk gyermekeink számára.Természetjáró szakkör

Intézményünk hét tanulója /Csorba Vanessza Ilona, Farkas Noel Gábor, Foltányi Ákos, Udvari Márton, Maár Szandra, Ulrich Andrea, Tóth Krisztián/ az első őszi túrán Likas-kőhöz látogatott el. A kirándulás során megfigyeltük az ősz természeti változásokat, terméseket gyűjtöttünk, felfedeztük a Likas-kő járatait.Őszi tanulmányi kirándulás Bábolnára

Szeptember 26- án iskolánk tanulói és pedagógusai Bábolnára mentek kirándulni. Megcsodáltuk a Bábolnai Ménesbirtok gyönyörű lovait, utaztunk lovas fogattal, sétáltunk az arborétumban, megtekintettük a múzeumot.
A kirándulás tartalmas programjának megvalósításához Jankó István, a Rábakész ügyvezető igazgatója hatalmas segítséget nyújtott. A tanulók és kísérőik étkezését felajánlotta, az Ötösfogat étteremben vendégül látta az összes résztvevőt.
Az intézmény nevében köszönjük a felajánlást!2018 Esély Sportnap

8 tanulóval képviseltettük magunkat iskolánkból a Győri Olimpiai Sportcsarnokban rendezett Esély Sportnapon. Minden sportolónk nagyon szépen teljesített az ügyességi és mozgásos feladatokban, ezért elhozhattuk az I. helyezettnek járó szép kupát.
Kísérők voltak : Hattné Máté Margit és Szemethy Csilla.Nyári tábor Pálkövén

2018. június 18-án 9 tanuló utazott a Balaton partjára táborozni.
A tanévek során ezek a gyerekek több alkalommal képviselték intézményünket művészeti versenyeken, ahol kiemelkedő regionális és országos eredményeket értek el néptánc és zenei kategóriában. A kiváló teljesítmény okán a MATEHETSZ-től tanulmányi ösztöndíjat nyertek, melynek egy része a tábor költségeit fedezte, másik része a gyerekek egyéni igényei és szükségletei szerint került felhasználásra.
A balatoni nyaralás remek programokkal valósult meg. A hajózás, a badacsonyi kirándulás, a tanúhegy kisvonattal való megkerülése, az éttermi ebédek, fagyizások, fürdőzések, túrák mind felejthetetlen emlékek mindannyiuknak.
A táborban résztvevő gyermekek voltak:
- Csorba Vanessza
- Dobóczky Gergő
- Farkas Noel
- Foltányi Ákos
- Lévai József
- Szabó Szilárd
- Udvari Márton
- Ulrich Andrea
- Mezei Barbara
Várhegyi Norbertné és Csányi Andrea gyógypedagógusok kísérték őket.
További sok sikert, szép eredményeket kívánunk!                                                                               Csányi Andrea
                                                                                                                                                               szervezőPápateszéren táboroztunk

A MATEHETSZ-nek köszönhetően 13 tanuló 5 napot tölthetett el a pápateszéri Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.
A táborban a gyerekek jól érezték magukat. Kirándultunk Pápára, gumicsizmában túráztunk a Cuha patak mentén, a fenyőfői ős fenyvesben, lovas kocsikáztunk. Pápateszér a vízimalmok egykori paradicsoma, mi is ellátogattunk a Bögi malomba Nagy Péter – a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa- segítségével. Szintén neki köszönhetjük, hogy felfedezhettük a régi grófi fürdőt is.
A tábort egy közös társasjáték készítésével és lejátszásával zártuk.Projekthét

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét április 23-27. között került megrendezésre.
Iskolánk is regisztrált az eseményre, s projekthét keretében dolgoztuk fel a tudatos táplálkozás témakörét.
Ráhangolódásként, az igazi tavasz kezdetét jelölő Szent György legendájával és a Szent György napi hagyományokkal ismerkedtünk osztálykeretek között.
Másnap és harmadnap sétáltunk a piacon, illetve egy szupermarketben. Adott szempontok szerint megfigyeléseket tettünk.
A következő napon iskolánkban különböző feladatokat végeztünk el: ajtódíszt készítettünk, zöldségkóstolón vettünk részt, sportversenybe kapcsolódtunk be, megismerkedtünk a táplálékpiramissal, a magyar termékek emblémájával, a különféle gyógynövényekkel, az egészséges leves főzésével.
A program kidolgozásában és megvalósításában részt vállaló kollégák:
Bolla Valéria
Henczi-Kalas Viktória
Hevér Hajnalka
Ihász Kálmán
Sárvári Henriett
Szandi Réka
Szemethy Csilla
Köszönjük munkájukat. Eredményes, szép nap volt!